_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Handleiding bij mijn  50e verjaardagsmenu


Een culinaire ontdekkingstocht
met
50 degustaties
geserveerd in
10 stappen
begeleid door wijnen uit
5 landen

 


Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 
STAP 9 :  koffie en thee  buffet
Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 

Gerechtje

Ingrediënten

     Klaarmaken

Tijdens het feest

Een dag vooraf

De dag zelf

‘Papua New Guinea’ en ‘Ceylon Orange Pekoe’

(W)

koffie
Papua New Guinea
thee
Ceylon Orange Pekoe
     
koffie en thee zetten
opdienen met 1 bord
snoepjes per tafel
suiker, melk en
lepeltjes voorzien

bladerdeegje met aardbei

(K)

3 plakken bladerdeeg
ei
gemalen amandelen
suiker
200 g aardbeien
3 dl room
vanillesuiker
bladerdeeg ontdooien,
versnijden volgens gewenste grootte,
goed doreren, rijkelijk bestrooien
met amandelen en suiker,
bakken op 225°C
opensnijden en vullen met slagroom,
schijfjes aardbei, slagroom
terug dichtdoen,
bestrooien met poedersuiker
in cuvetjes plaatsen
gebakjes gemengd op 
enkele borden leggen

  

  

kokoskoekje

(K)

3 eiwitten
150 gr gemalen kokos
180 gr suiker
13 koffielepel tarwebloem
op zacht vuurtje de eiwitten met de suiker
schuimig kloppen tot het wit ziet,
de kokos en de bloem toevoegen,
goed onderroeren,
op ingevette en bebloemde plaat koekjes vormen,
ongeveer 25 minuten bakken op 150°C
in cuvetjes plaatsen
  

truffel

(K)

Recept openen voor dit gerecht

300 gr fondant chocolade
60 gr ongezouten boter
1 dl room
30 gr chocoladeschilfers
2 eetlepels grand marnier
boter en room opwarmen tot boter gesmolten is
doe er de chocolade in
en roer tot alles gesmolten is
de grand marnier erdoor roeren
3 uur laten afkoelen in koelkast
met koffielepel scheppen en bolletjes maken
door de chocoladeschilfers rollen
in cuvetjes plaatsen
  
Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 
18u15 - 19u00 ( K ) = koud gerecht          ( W ) = warm gerecht Menu  klaargemaakt  voor  30  personen

Klik op  Recept openen voor dit gerecht  voor recept   -   Klik op  Foto openen in nieuw venster  voor foto

 

 

 

Terug naar overzicht handleiding

Algemeen - Voorbereiding

Handleiding STAP 1 : aperitief en hapjes 

Handleiding STAP 2 : voorgerecht met vis

Handleiding STAP 3 : voorgerecht met vlees

Handleiding STAP 4 : soepje

Handleiding STAP 5 : hoofdgerecht met vis

Handleiding STAP 6 : fris tussendoortje

Handleiding STAP 7 : hoofdgerecht met vlees

Handleiding STAP 8 : nagerecht

Handleiding STAP 9

Handleiding STAP 10 : kaasschotel

Terug naar mijn 50e verjaardagsmenu

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina