_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Creatie van de maand

 

Lekker koken, smaken combineren,
weinig voorbereiding, het kan ook eenvoudig zijn.

 

 


Mijn nieuwste creatie in de keuken

 

...  koken  ...  passie  ...  geuren  ...  smaken   ...  combineren  ...

 

Creatie van de maand

 

...  inspiratie  ...  toeval  ...  durf  ...  creatief  ...

   

  
Kipfilet met paprika en shiitake  
  

   

DEZE  INGREDIËNTEN  HAD  IK  IN  HUIS

 

150 gr kipfilet, 6 gedroogde shiitake, ½ rode paprika, ½ cm gember, 1 teentje look,
1 dl gecondenseerde melk, 2 eetlepel sojasaus, sambal oelek, 2 eetlepel olijfolie

   ZO  HEB  IK  HET  KLAARGEMAAKT

De shiitake een nacht laten weken in water, daarna het water uitduwen, de harde staartjes verwijderen en in reepjes snijden.  De sojasaus over de shiitake verdelen (wordt wel volledig opgeslorpt).
De paprika en de kipfilet ook in reepjes snijden.  De look, sjalot en gember fijnsnijden.

Ondertussen de rijst ook gaar koken. 

De wok opwarmen, hierin de reepjes paprika en shiitake bakken (zonder vetstof) tot deze droog zijn.  De olie, gember, sjalot, look, sambal en kipfilet toevoegen.
Een paar minuten roerbakken, tot de kipfilet volledig gebakken is en daarna de gecondenseerde melk erdoor roeren.  Nog even al roerend aan de kook brengen.

 

OPGEDIEND  ALS  HOOFDGERECHT  VOOR  1  PERSOON

Begeleidende drank: een Côte du Rhone

     

  
Dit recept werd klaargemaakt zonder voorbereiding
rond een product dat ik toevallig in huis had
met ingrediënten uit keuken en tuin
   

   

Dit  wil  zeggen :
ik  had  wat  vrije  tijd,
zin  om  te  experimenteren,
en  inspiratie  is  er  altijd  wel.
  

   

Mijn  "smaakgevoel"  zegt  :

Je kan dit ook klaarmaken met varkensvlees, met lamsvlees,
en eventueel ook met andere groenten.

   

Guido De Vliegher

   

 

 
Overzicht van vorige creaties in de keuken

     

VOORGERECHTEN

Bladspinazie met Parmesan en visfilet

Bloemkool met garnaaltjes

Champignon met Cambozola en peren

Champignon met geitenkaas en honing

Pasta met champignonsaus

Pita met roze garnaal en jenever

Provençaalse eierschotel

Rucola salade met Parmesan 

Salade 'Mozaiëk'

Salade met Brie en Frambozen

Scampi met Breydelham

Scampi met tomaten in de roomsaus

 

SOEPEN

Knoflooksoep met garnalen

Soep van peulerwtjes

 

HOOFDGERECHTEN

Biefstuk met Cambozola en druiven

Gehaktbroodje van Meaux

Kalkoen met witte kool

Kalkoennootjes met Geuze

Lengfilet met courgette

Kipfilet met paprika en shiitake

Pasta met hespenspek

Osso bucco van lam

Ovenschotel uit de Leiestreek

Stoofpotje van zalm

Varkenstong met peterseliesaus

Varkenstong met tomaten-saliesaus

 

BIJGERECHTEN

Aardappelen met paprika

Aardappelen met spek en kaas

Druifjes in gelei van sherryazijn en honing

Gegrilde courgette of aubergine

Knolselderpuree

 

NAGERECHTEN

 

  

  

 

 

 Gerechten met ongewone combinaties

  

 Nuttige tips in de keuken

  

 Mijn nieuwste recept

  

 Recept in de kijker

  

   
ALFABETISCH  overzicht  van  alle  RECEPTEN
   

 

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina