_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Koken met restjes  ...  restjes verwerken

Een restje,

daar kan je veel mee aanvangen.

Maak vandaag iets meer klaar dan nodig
en je hebt een restje om morgen te verwerken.

 

 Overzicht  volgens  hoofdingrediënten

Gerecht met restje groenten              GROENTEN  en  FRUIT              Gerecht met restje groenten

    

Restjes van heel veel gekookte groenten zijn eenvoudig te verwerken :
- in een koude salade als voorgerecht of bijgerecht
(boontjes, bloemkool, wortelen, ...)
- afwerken met koude vis, zeevruchten, vlees of gevogelte als voorgerecht
(bloemkool, wortelen, ...)
- bestrooien met gemalen kaas en opwarmen onder grill als voorgerecht of bijgerecht
(broccoli, bloemkool, witte selder, wortelen, schorseneren, ...)
- afwerken met een warme saus (kaassaus, tomatensaus, ...) als bijgerecht
(witte kool, koolrabi, schorseneren, witte selder, bloemkool, ...)
- krokant bakken in wat boter of olijfolie als bijgerecht
(schorseneren, broccoli, wortelen, koolrabi, ...)

Restjes van fruit zijn eenvoudig te verwerken :
- in een koude fruitsalade
- in en milkshake
- in een warme saus voor bij ijscrème

    

    

Gerecht met restje vlees             VLEES  en  GEVOGELTE             Gerecht met restje gevogelte

    

Restjes van heel wat soorten vlees en gevogelte zijn eenvoudig te verwerken :
- in een koude vleessalade
(kip- of kalkoenfilet, varkensgebraad, ...)
- met een sausje in een ovenschaal voor de diepvries
(varkensgebraad met mosterdsaus, kipfilet met dragonsaus, ...)
- gewoon als portie in de diepvries
(stoverij, stoofpotje van kip of konijn, moussaka, ...)

    

    

    

Gerecht met restje vis             VIS  en  ZEEVRUCHTEN              Gerecht met restje zeevruchten

    

Restjes van heel wat soorten vis en zeevruchten zijn eenvoudig te verwerken :
- in een koude vissalade
(alle soorten visfilet, ...)
- met een sausje in een ovenschaal voor de diepvries
(alle soorten vis met saus, ...)
- in een vispannetje of zeevruchtenpannetje
(alle soorten visfilet, mosselen, ...)

    

    

Gerecht met restje aardappel       RIJST, PASTA  en  AARDAPPEL       Gerecht met restje pasta

    

Zowel een restje rijst, pasta als aardappelen zijn eenvoudig te verwerken :
- in een koude rijst-, pasta- of aardappelsalade
- gebakken met andere ingrediënten
(aardappelen, rijst)
- in een puree of stamppot
(aardappelen)

    

 Heb je weinig over, maak er een hapje mee,
heb je iets meer gebruik het in voor- of hoofdgerecht.

 

Meer ideeën, recepten en menu's vind je in volgende rubrieken :

KOKEN elke dag

RECEPTEN met restjes

KOKEN voor 1 persoon

SPECIALLEKES voor mijzelf

Een DAGSCHOTEL voor 1 of 2 personen

HAPJES   -   TAPAS   -   SLAATJES

 

   
ALFABETISCH  overzicht  van  alle  RECEPTEN
   

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina