_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Bladspinazie met parmezaan en visfilet

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Spinazie en vis

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 Een "Specialleke"

 

Voorgerecht

Groenten - Vis - Voorgerechten - Eenvoudig - Smaakcombinatie

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

400 gr verse bladspinazie, 50 gr gemalen parmezaankaas, ¼ l béchamelsaus, 400 gr visfilet (vb. kabeljauw, heilbot, ...), boter, peper en zout.

BEREIDING :

De spinazie spoelen en van de grootste nerven ontdoen.  10 minuten stoven in weinig water met deksel op de pan (af en toe roeren).

Ondertussen de vis bakken in wat boter, kruiden met peper en zout.  Een dikke béchamelsaus maken, de parmezaankaas erdoor roeren en deze volledig laten smelten.

De spinazie met het kookvocht bij de saus doen, kruiden met peper en zout en goed omroeren.  Dit op vier voorverwarmde borden scheppen.

Op ieder bord een stuk vis leggen boven op de spinazie (je kan de vis ook eerst in stukjes verdelen en door het braadvocht in de pan roeren).

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood

Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Italiaanse Chardonnay)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina