_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Bobotie

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Bobotie Zuid-Afrika 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Zuid-Afrika)

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Ovenschotel - Zuid-Afrika

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 kg gehakt (lam, rund, of gemengd lam-rund), 4 sneden wit brood (zonder korst), enkele eetlepels melk, 2 ajuinen, 1 koffielepel currypoeder, eventueel een mespuntje chilipeper, 2 eetlepels citroensap, 50 gr abrikozenconfituur, 100 gr rozijnen, olie om te bakken, peper en zout

Voor de afwerking: 250 ml melk, 3 eieren

T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, 6 laurierbladen 

BEREIDING :

Week het brood in een paar eetlepels melk.

De ajuin heel fijn snijden en bakken in de olie.  Het gehakt erbij doen en enkele minuten laten verder bakken.

De fijngesnipperde look en alle andere ingrediėnten (behalve de melk, eieren en laurier) door het gehakt roeren.

Een grote ovenschaal invetten en er de bereiding ingieten.  Verdeel dit gelijkmatig over de schaal en druk lichtjes aan.

In een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten bakken.

Klop ondertussen de eieren los (eiwit en dooier samen) en meng goed met de melk.  Giet dit over het vlees in de schaal en leg er de laurierbladen bovenop.

Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak nog eens 30 minuten.

 

Serveersuggestie :  opdienen met geelrijst

Wijntip : droge rode wijn (vb. Zuid-Afrikaanse Pinotage)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina