_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Bratkartoffeln

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

 

Mijn nieuwste RECEPTEN

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de winter

Dagschotel september

Dagschotel december

 

Bijgerecht

 - Aardappelen - Bijgerechten - Duitsland -

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr aardappelen, 1 ajuin, 100 gr gerookt spek, 50 gr vetstof (vb boter en reuzel), peper en zout. 

BEREIDING :

De aardappelen schillen en half gaar koken in licht gezouten water ( 6 min koken), kunnen warm verwerkt worden, maar mogen ook afkoelen om later te verwerken.

Ondertussen het spek en de ajuin in kleine stukjes snijden .  De aardappelen in schijfjes snijden van 3 5 mm dik.

De vetstof in een braadpan laten smelten.  De aardappelen, ajuin en spek in de pan doen en kruiden met peper van de molen.  Op een zacht vuurtje gedurende 20 30 minuten laten bakken, hierbij regelmatig omroeren met een houten lepel.

 

    Variante : om er nog meer smaak in te brengen kan je ook enkele fijngesneden champignons meebakken

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina