_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gebakken noedels

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

 

Mijn nieuwste RECEPTEN

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de zomer

 

 

Hoofdgerecht

Pasta - Hoofdgerecht - Wok - Thailand

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

250 gr platte mihoen, 6 eetlpl arachideolie, 1 sjalot (of kleine ui), 1 teentje look, 2 eetlpl vissaus (of oestersaus), 1 eetlpl rietsuiker, 3 eieren, 60 gr geroosterde pinda’s (fijngehakt), 100 gr sojascheuten, 3 eetlpl rijstazijn (of limoensap), 1 eetlpl fijngesneden bieslook, 1 rode chilipeper (of gemalen chili). 

BEREIDING :

De mihoen 10 minuten in kokend water laten weken en dan laten uitlekken.  Verhit de olie in de wok en laat de fijngesneden sjalot en look 1 minuut bakken.  De mihoen toevoegen en al opscheppend 5 minuten bakken.

Het vuur wat lager zetten en de vissaus, suiker en azijn toevoegen.  Nog een paar minuten verder bakken.

De geklutste eieren toevoegen en omscheppen tot ze gestold zijn.  Bieslook, pinda’s en sojascheuten toevoegen en even laten meebakken.

 

Serveersuggestie :  opdienen als deel van een Thaise tafel.

Variante :  200 gr kipfilet of varkenshaasje, in dunne reepjes snijden en op een hoog vuur roerbakken tot alles gaar is.  Kruiden met peper en zout, uit de wok scheppen en warm houden.  Daarna toevoegen aan de gebakken noedels.

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina