_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Geglaceerde worteltjes

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

 

Mijn nieuwste RECEPTEN

Geglaceerde wortelen

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel in januari
Dagschotel in juni

Dagschotel in november

 

Bijgerecht

Groenten - Bijgerechten - Vegetarisch - Eenvoudig

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

400 gr wortelen, 20 gr boter, 20 gr suiker, peper en zout.  

BEREIDING :

De wortelen schillen met een dunschiller en deze dan in stukken snijden van 1,5 tot 2 cm lang.

Leg de wortelen in een pan en doe er 2 dl water bij.  Kruiden met peper en zout, de boter en suiker toevoegen.

Breng dit aan de kook en laat nu zachtjes verder koken zonder deksel op de pan, ongeveer 15 minuten, tot het water bijna verdampt is.  De worteltjes zijn klaar om opgediend te worden.

 

Serveersuggestie :  past bij zowat alle vleessoorten, maar vooral bij rood wild.

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina