_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gegrilde groenteschotel

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

gegrilde groenten 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu vegetarisch

Menu land en streek (Italië)

 Dagschotel maart

 Dagschotel juni

 Mijn menu in foto's 

 

Voorgerecht

- Groenten - Voorgerecht - Tapas - Vegetarisch - Italië -

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1 rode paprika, 1 kleine courgette, 1 aubergine, 4 grote (of 8 middelgrote) champignons, olijfolie, zout en peper van de molen.

BEREIDING :

De paprika halveren, van de zaden ontdoen en iedere helft nog eens in de lengte in 4 snijden.  Onder de grill in de oven laten gaar worden (je kan er eventueel het vel afdoen) en met een beetje olijfolie besprenkelen. 

De courgette in schijven snijden van een centimeter dik.  De aubergine in de lengte halveren en iedere helft verder in plakken snijden van 6 à 8 milimeter.  Olijfolie in een grillpan of braadpan verhitten en hierin alle plakken aan beide zijden bakken.  Leg ze op een bord in de oven terwijl je de rest verder bakt.

De champignons halveren (of indien hele grote in 4 schijven).  Ook deze in de olijfolie bakken, gedurende 1 minuut aan elke zijde.

Verdeel alle groenten over 4 verwarmde borden, bestrooi met wat zout en een flinke draai van de pepermolen.

 

    Serveersuggestie :  dien op met stokbrood of ciabata

    Variante :  je kan de groenten ook laten afkoelen en als koud voorgerecht opdienen, hierbij een geutje fijn olijfolie over de groenten gieten

    Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Italiaanse Pinot Grigio)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina