_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Heilbotfilet met tomaat

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Heilbotfilet met tomaat 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel

 

 

Hoofdgerecht

Vis - Hoofdgerechten - Eenvoudig - Microgolf

1 persoon

 

 BENODIGDHEDEN :

200 gr heilbotfilet, 1 tomaat, 1 sjalot, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout

T u i n k r u i d e n : Provençaalse kruiden

BEREIDING :

De tomaat en de sjalot heel fijn snijden en op de bodem van een ovenschaal leggen.  Kruiden met een weinig Provençaalse kruiden (van het kruidenmolentje).

De visfilet hierop leggen, de olijfolie erover verdelen en kruiden met peper en zout.

Met deksel op de ovenschaal in de microgolfoven zetten.  Gedurende 6 minuten op ± 400 W (50% van het vermogen, afhankelijk van het type microgolfoven) laten garen.

 

Serveersuggestie : met een pasta "al dente"

Variante : kan met heel veel soorten andere vis klaargemaakt worden

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Chileense Sauvignon Blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina