_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Italiaanse rijstsalade met kip

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Eieren - Rijst - Fruit - Gevogelte - Salades - Voorgerechten - Italië

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

200 gr gekookte rijst, 100 gr ananas stukjes, 150 gr kippenfilet (gebakken en afgekoeld), 2 hardgekookte eieren, ¼ rode paprika, 1 koffielepel kerriepoeder, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout

BEREIDING :

De paprika in kleine blokjes snijden, de ananas in stukjes verdelen en de kipfilet fijn snijden.  De eieren in 4 parjtes snijden.

De afgekoelde rijst mengen met de paprika, ananas, mayonaise en kerriepoeder.  Kruiden met peper en zout.

De rijstsalade op de borden verdelen en er de kipfilet rond strooien.  De partjes gekookt ei ertussen leggen.  Kruiden met de pepermolen

 

Variante : opdienen als maaltijdsalade, eventueel de hoeveelheden vergroten

Wijntip : een droge rosé wijn (vb Bordeaux rosé)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina