_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kalkoenfilet met Gorgonzolasaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel april

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - Zuivelproducten - Sausen - Italie

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

400 gr kalkoenfilet, een klontje boter, 1. dl gecondenseerde melk, 100 gr kaas Gorgonzola, 1 koffielepel mosterd, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes look, 2 sjalotjes

BEREIDING :

De look en sjalot heel fijn snijden en 5 minuten zachtjes stoven in de olijfolie.  De gecondenseerde melk erbij voegen, de Gorgonzola erin verbrokkelen en samen zachtjes laten opwarmen tot de kaas gesmolten is (niet koken).  Ondertussen de kalkoenfilet bakken in de boter.  Het vlees uit de pan nemen en warm houden.  Het braadvet verwijderen en het kaasmengsel in de pan opwarmen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met pasta en een gegrilde tomaat

Variante : deze saus past ook bij varkensfilet, kalfsfilet, kippenfilet en scampi

Wijntip : een Italiaanse rode wijn (vb Sangiovese)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina