_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kipfilet met dragonsaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de zomer

Mijn 50e verjaardagsmenu

Dagschotel mei

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - Tuinkruiden 

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

2 halve kipfilets, een beetje vetstof, peper en zout, een blikje gecondenseerde melk, maïzena.

T u i n k r u i d e n :  2 eetlepels fijngesneden verse dragonblaadjes.

BEREIDING :

De kipfilets bakken in de vetstof (niet te lang, zodat ze nog sappig blijven).  Neem ze uit de pan, de overgebleven vetstof verwijderen en de rest blussen met de gecondenseerde melk.  Kruiden met peper en zout en de dragon toevoegen.  Even zachtjes laten koken en dan binden met in water gebroken maïzena.  Leg de kipfilets in de saus om warm te houden.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelkroketjes

Variante : dit gerecht kan ook met kalkoenfilet klaargemaakt worden

Wijntip : een droge witte wijn (vb. muscadet sur lie)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina