_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Ossobuco van lam

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Osso bucco van lam 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Groenten - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Stoofpotje  - Wereld'Fusion'Keuken

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

4 grote (of 8 kleine) lamsboutsneden met been, 4 uien, 2 grote wortelen, 250 gr champignons, olijfolie, ½ liter tomatenblokjes, 1 eetlepel bruine suiker, 2 dl Madeira, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  een takje tijm, 4 teentjes look, 2 koffielepels komijnzaadjes,  ¼ koffielepel gedroogde chilipeper

BEREIDING :

De lamsboutsneden langs beide zijden bruin bakken in de olijfolie.  De grof gesneden ui, look, champignons en wortelen boven op het vlees leggen.

De tomatenblokjes , bruine suiker en de tuinkruiden toevoegen, kruiden met peper en zout.

Overgieten met de Madeira, aan de kook brengen en gedurende 1 uur laten sudderen met deksel op de pot.

 

Serveersuggestie :  opdienen met couscous, pasta of rijst

Variante : andere groenten gebruiken zoals boontjes, knolselder, ...

Variante : zie ossobuco van rund of kalkoen

Wijntip : een rode zuiderse wijn (vb. Montepulcianno)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina