_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Pastasalade met garnalen en surimi

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Pasta - Zeevruchten - Voorgerechten - Eenvoudig - Creatief met restjes - Tuinkruiden

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Een restje koude pasta, 100 gr roze garnalen, 100 gr surimi sticks, 2 sjalotjes, 4 eetlepels olijfolie, peper, koffielepel paprikapoeder 

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes look, bieslook

BEREIDING :

De surimi sticks in stukken snijden (ongeveer dezelfde grootte als de garnalen) en samen met de garnalen bij de koude pasta doen en mengen.

De sjalotjes en look heel fijn snijden, mengen met de olijfolie en kruiden met peper en paprikapoeder.  

Deze saus kort voor het opdienen over de pasta gieten en alles goed omroeren.  Op borden schikken en versieren met snippers bieslook.

 

Serveersuggestie :  bestrooien met lange snippers bieslook en de borden versieren met paprikapoeder

Variante : kan ook als hoofdgerecht gegeven worden (hoeveelheden aanpassen)

Variante : deze salade is ook lekker met enkele soorten koude vis, of met gemarineerde rauwe zalmsnippers

Wijntip : droge witte wijn (vb Entre-Deux-Mers)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina