_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

'Salat' met balsamico-dressing

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Groenten - Voorgerechten - Salades - Sausen - Vlees - Zuivelproducten - Duitsland

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Sla (kropsla, ijsbergsla, eikenbladsla, krulsla, veldsla, of gemengde sla), 2 tomaten,  ½ komkommer, 2 à 3 wortelen, 4 sneden gekookte hesp, 4 sneden jonge of halfbelegen kaas 

Voor de balsamico-dressing : 2 eetlepels balsamico azijn, 6 eetlepels olijfolie, 12 eetlepels verse room of gecondenseerde melk, peper en zout 

BEREIDING :

Sla spoelen, wortelen raspen, tomaten in stukken snijden en komkommer in schijfjes.

Een snede hesp en een snede kaas op elkaar leggen en samen oprollen.  Deze rol in schijfjes snijden van ongeveer 1 cm dik.

De dressing maken : balsamico azijn en olie goed mengen, kruiden met peper en zout en er dan de room of gecondenseerde melk doorroeren.

Schik al de groenten op de borden, leg er de schijfjes hesp en kaas bij en verdeel hierover de balsamico-dressing.

 

 

Serveersuggestie :  je kan er  nog een gekookt eitje aan toevoegen en er een maaltijdsalade aan van maken

Variante : met beetgaar gekookte groenten zoals schijfjes wortel, roosjes bloemkool, rode bieten, knolselder

Variante : de hesp en kaas vervangen door gebakken kipfilet of kalkoenfilet, gerookte zalm of gegrilde scampi

Wijntip : een Duitse droge of halfdroge witte wijn (vb Frankenwein)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina