_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Stoofpot van lamsvlees (Tas Kebab)

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig - Stoofpotje - Griekenland

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr stoofvlees van lam (of lamsbout versnijden, of lamscarbonade), 2 ajuinen, 4 eetlepels olijfolie, een klontje boter, 1 blikje tomatenpuree,  ½ bouillonblokje van groenten, 2 dl droge witte wijn (of Griekse Retsina)

T u i n k r u i d e n :  een flinke tak peterselie, 4 teentjes look

BEREIDING :

De olijfolie verhitten in een braadpan en hierin de blokjes lam aan alle kanten bruin bakken.  Kruiden met peper en zout.  Het vlees uit de pan nemen, een klontje boter laten smelten en de fijngesneden ajuin en knoflook gedurende enkele minuten laten bakken.  

Blussen met de witte wijn, de fijngehakte peterselie, bouillonblokje en tomatenpuree toevoegen.  Het vlees terug in de pan leggen en gedurende anderhalf uur zachtjes laten sudderen (tijdens het stoven eventueel nog wat water bijvoegen).

 

Serveersuggestie :  opdienen met gegrilde courgette en rijst of pasta

Variante : je kan dit gerecht ook klaarmaken met kalfsvlees of met kalkoen

Wijntip : een witte of een rode Griekse wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina