_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Tiramisu

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

Menu tuinfeest

Mijn 50e verjaardagsmenu

 

 

Nagerecht

Zuivelproducten - Nagerecht - Italië

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

200 gr biscuits boudoir, 500 gr mascarpone, 2 dl sterke koffie, 4 eierdooiers, 2 eiwitten, 100 gr poedersuiker, 3 eetlepels Amaretto, 3 eetlepels cacaopoeder.

BEREIDING :

Maak een beslag met de eierdooiers, de suiker en Amaretto.  Voeg hier de mascarpone aan toe en meng goed.  Klop het eiwit tot een luchtig schuim en meng het voorzichtig onder het beslag.  

Schik een laag boudoirs in een schaal en besprenkel ze met de helft van de koude koffie.  Breng hierboven een laag crème aan en beleg opnieuw met een laag boudoirs.  Met koffie besprenkelen en eindigen met een laag crème.

Bestrooi het geheel met een laag cacaopoeder.

Minimum 2 uur op een koele plek zetten alvorens op te dienen, maar is ’s anderendaags nog beter.

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina