_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Venkelsoep

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Venkelsoep

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel in februari

Dagschotel november

 

 

Soep

Soepen - Groenten - Eenvoudig - Vegetarisch - Tuinkruiden 

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 venkel, 1 flinke ajuin, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels bloem, 4 dl gecondenseerde melk, peper en zout, een groetenbouillonblokje en liter water (of liter bouillon van kip)

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look, enkele takjes dille

BEREIDING :

De ajuin en look in grove stukken snijden en stoven in de olijfolie.  De bloem erdoor roeren.

De venkel goed spoelen en ook in grove stukken snijden.  Voeg deze bij de ajuin en overgiet met de bouillon (of liter water en het bouillonblokje).  

Breng dit aan de kook en laat gedurende een half uur zachtjes gaarkoken

Alles fijn mixen en eventueel nog wat kruiden met peper en zout.  Roer er nu de gecondenseerde melk door, nog even laten opwarmen en opdienen met de takjes dille. 

 

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina