_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Wandelen * Start in Astene *

Wandeling 'Astene dreef '.

Lengte 4,6 km   -   uitbreiding tot 6,0 km

 

        BESCHRIJVING

        KAART en ROUTE

        FOTO'S

  
Afdrukversie van deze wandeling PDF
  

        Andere wandelingen in Astene

 

horizontal rule

KENMERKEN VAN DEZE WANDELING

* 50% over onverharde paden *
* hoofdzakelijk midden in bos en natuur *
* mogelijkheid van spelen en ravotten voor de kinderen *
* geschikt voor kinderfiets, maar moeilijk voor kinderwagen of rolstoel *

horizontal rule

 

BESCHRIJVING  -   Wandeling 'Astene Dreef'

Start aan het Hubert Malfaitplein (ook parking) aan de Achterstraat van Astene.  De grote baan oversteken aan de verkeerslichten en naar de kerk van Astene wandelen.  Verder de weg rechtdoor volgen, over de spoorweg.  Je gaat voorbij 'de Ceder' waar je even verder op de rechterkant de 'Astene dreef' ingaat.

( * )  uitbreiding, wandeling door het bos, plaats om te spelen en ravotten

Op het einde van de dreef rechts gaan en de weg rond de Gampelaerehoeve volgen langs de Kouterlosstraat en dan verder de weg links ingaan (Paul Lowie Straat).  

Hier dan de eerste straat rechts ingaan tussen de twee rijen bomen (Gampelaeredreef).  Net voorbij het huis met nummer 54 de veldweg links ingaan en deze volgen tot het einde.

( ** )  uitbreiding, wandeling door het bos, plaats om te spelen en ravotten

Op het einde van de veldweg de straat oversteken en het pad rechtdoor volgen (Parijse Straat).  Op het einde ervan de weg links ingaan, over de spoorweg de straat links blijven volgen door het dorp van Astene (Nieuwstraat).  Op het einde rechts afslaan en zo kom je even verder terug aan het beginpunt..

 
Lengte wandeling : 4,6 km
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Met uitbreiding (*) en (**) : 6,0 km
 

( * )  ongeveer 100 meter vr de kruising in de dreef kan je rechts een pad in het bos ingaan en zo een boswandeling maken, met verder plaatsen voor de kinderen om te spelen en ravotten.  Als je aan de kruising de weg rechts ingaat, kom je ook aan speelplaatsen voor de kinderen.  Daarna terugkeren naar de dreef voor het vervolg van de wandeling.

( **)  ongeveer halverwege de veldweg zie je links een bosje.  Je kan hier het pad in het bos ingaan en zo een boswandeling maken, met plaats voor de kinderen om te spelen en ravotten.  Daarna terugkeren naar de veldweg voor het vervolg van de wandeling.  

 

www.guidodevliegher.be

 

KAART  en ROUTE  -   Wandeling 'Astene Dreef'

 

Startplaats wandeling      Kaart GoogleEarth      Kaart GPS

Klik op een kaart om te vergroten

    

FOTO'S  -   Wandeling 'Astene Dreef'

 Mooie boerderij dicht bij het centrum van AsteneNuttig informatiebord aan het stadsbos van DeinzeGezellig wandelen in Astene DreefHier kunnen de kinderen spelenHier kunnen kinderen ravottenOok nog enkele historische overblijfselenInformatieborden aan beide kanten van Astene DreefDe omwalling van GampelaerehoeveOpvallende vormsnoei van de buxusDe rode vruchten van de gevlekte aronskelkMooie, oude eiken langs de veldwegEn van de vele paddenstoelen die je hier in de herfst kan zienWandelpadje tussen de varens in het bosAf en toe een rustpunt onderwegHoeve te Breetschoot in de Parijse StraatSint-Amands en Sint-Jobkerk in Astene
Foto's.JPG (16172 bytes)

 

Diavoorstelling   'De foto's deze wandeling'

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina