_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Wandelen * Start in Sint-Martens-Latem *

Wandeling 'Latem en Afsnee'.

Lengte 10,7 km   -   uitbreiding tot 11,6 km

 

        BESCHRIJVING

        KAART en ROUTE

        FOTO'S

 

        Andere wandelingen in Latem

 

 

 

 

 BESCHRIJVING   -   Wandeling ' Latem en Afsnee'

Start aan de parking in de Palepelstraat (dicht bij Latem-molen).  Je neemt in de Palepelstraat de eerste straat rechts (Molenstraat) en gaat zo langs de molen.  Deze straat volgen tot het einde en dan links afslaan in de Zevecote.

Altijd rechtdoor blijven doorgaan tot je aan een T-splitsing komt.  Hier links afslaan en de straat Rijsbrugge ingaan.  Even verder de eerste kleine onverharde weg rechts ingaan (Kleine Duddegemstraat).  Aan de eerste straat links (Duddegemstraat) links afslaan.

Net vr het einde, voorbij het laatste huis aan de linkerzijde, de wegel ingaan.  Op het einde de weg links volgen en dan rechts afslaan, de brug oversteken.
Verder de baan rechtdoor blijven volgen tot je aan Afsneedorp komt, de straat links (Afsneedorp) ingaan richting 'Veer drie Leien'.

Aan de kerk van Afsnee links de weg verder volgen en op het einde rechts afslaan (Veurestraat).  Deze weg blijven volgen (Leieoever) tot het einde, waar je aan een T-splitsing komt.  Hier rechts afslaan (Goedingenstraat) en ook deze weg blijven volgen.

Onder de autosnelweg doorgaan en dan links verder gaan.  Aan de Y-splitsing de weg rechts ingaan en net vr de grote baan, de weg rechts nemen (Kleine Mortelput).
Deze blijven volgen (Leierigge), op het einde de grote baan oversteken en de wegel rechtdoor verder volgen.

Op het einde van de wegel rechts afslaan (Oudbergstraat) en dan verder de tweede straat rechts ingaan (Palepelstraat).  Zo kom je terug aan het beginpunt.

( * )  uitbreiding naar het Dorp van Latem

 
Lengte wandeling : 10,7 km
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Uitbreiding tot : 11,6 km
 

( * )  ga de Palepelstraat tot het einde en sla hier links af.  De eerste straat rechts ingaan (Dorp) en je ziet rechts de kerk, met op het kerkhof nog enkele oude grafstenen.  Je gaat verder rechtdoor en net naast de kerk zie het gemeentehuis.  Ga de eerste straat rechts in (Meersstraat) tot je aan de Leie komt.  Terug naar het dorp gaan en de tweede straat rechts ingaan (Kerkakker).  Op het einde links afslaan en even verder kom je terug aan de Palepelstraat.

 

 

www.guidodevliegher.be

 

KAART  en ROUTE   -   Wandeling ' Latem en Afsnee'

 

Klik op de kaart om te vergroten

FOTO'S   -   Wandeling ' Latem en Afsnee'

 
 

Deurle en Latem 038.jpg (1182241 bytes)

De Koutermolen in Sint-Martens-Latem
 

 

Deurle en Latem 040.jpg (1427745 bytes)

Het kerkje van Afsnee, aan de oevers van de Leie
 

Foto's.JPG (16172 bytes)

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina