_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Rode kool met appelen
BENODIGDHEDEN
: 1 kleine (of grote) rode kool, 4 (of 6) zure appelen, 1 ajuin, 4 (of 6) lepels witte wijnazijn, 1 dl (of 1,5 dl) water, 100 gr (of 150 gr) suiker, boter, zout, maïzena T u i n k r u i d e n : 1 (of 2) laurierbladen, 4 (of 6) kruidnagels BEREIDING
:
De buitenste bladeren van de rode kool verwijderen, snijd de kool in vier en
verwijder de harde witte stronken, de
kool in fijne reepjes snijden. Smelt wat boter in een grote kookpot en stoof hierin de ajuin enkele minuten. Voeg de versneden kool erbij en eveneens het water, azijn, laurier, kruidnagels en een beetje zout. Stoof dit gedurende 30 minuten.
De appelen schillen en in kleine stukjes snijden en
door de kool roeren. Voeg de suiker toe en laat dit met deksel op
de pot nog een uurtje zachtjes sudderen. Af en toe eens omroeren,
en eventueel nog wat water bijvoegen.
Bind het overblijvend vocht met wat maïzena. Serveersuggestie : past uitstekend bij varkensvlees en donker wild Variante : voor bij wild kan er eventueel een beetje kaneel meegekookt worden
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |