_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Asperges met eiervinaigrette

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

Dagschotel mei

 

 

Voorgerecht

- Groenten - Voorgerechten - Vegetarisch - België

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

4 à 6 asperges per persoon, 2 sjalotten, 2 soeplepels gehakte peterselie, 3 soeplepels witte wijnazijn, 3 eieren, olie, peper en zout.

BEREIDING :

De eieren hard koken en laten afkoelen.

De asperges pellen en gaar laten worden in lichtjes gezouten kokend water (3 minuten koken en dan ongeveer 15 minuten naast het vuur laten garen).

De eierdooiers pletten en ze goed mengen met de azijn.  De olie er al roerend beetje bij beetje bijvoegen, zodat u een tamelijk dikke saus bekomt.  De helft van de peterselie en de fijngesnipperde sjalotten toevoegen, kruiden met peper en zout.

Het eiwit in fijne blokjes snijden, een snufje zout toevoegen en mengen met de rest van de peterselie.

De asperges op een verwarmd bord leggen en de saus over het onderste deel van de asperges verdelen.  Het eiwit er als garnituur bijdoen.

 

 

    Variante : je kan de asperges ook opdienen met gerookte zalm of Gandaham

    Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood

    Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Sancerre)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina