_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Lam met muntsaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de herfst

Menu degustatie

 

 

Hoofdgerecht

- Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Engeland -

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 lamsboutsneden, lamskoteletten of lamfilet, 1 sjalotje, ╝ l rode wijn, olijfolie, peper en zout 

T u i n k r u i d e n :   30 verse muntblaadjes, 1 takje rozemarijn

BEREIDING :

Het sjalotje fijnsnijden en enkele minuten bakken in wat olijfolie.  Giet de rode wijn over de gebakken sjalotjes.  De muntblaadjes versnipperen en samen met de rozemarijn toevoegen.  Laat tot de helft inkoken zonder deksel op de pan.

Ondertussen het lamsvlees rosÚ bakken in olijfolie en kruiden met peper en zout.
Het vlees uit de pan nemen en de braadresten met een weinig water losmaken.  De rode wijnsaus door een puntzeef in de braadpan gieten.  Goed omroeren, eventueel indikken met wat in water gebroken ma´zena en op smaak brengen met peper en zout.

 

    Serveersuggestie :  opdienen met gebakken aardappeltjes en groenten zoals brocolli, groene boontjes, gestoofd witloof, ...

    Wijntip : een stevige rode wijn (vb. een Spaanse Rioja)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina