_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Ratatouille
BENODIGDHEDEN
: 2 kleine of 1 middelgrote courgette, 1 rode en 1 groene paprika, 4 ajuinen, 6 tomaten, 4 wortelen, 250 gr champignons, 3 teentjes look, olijfolie, peper en zout. T u i n k r u i d e n : een flinke tak tijm, rozemarijn, gedroogde marjolein, peterselie. BEREIDING
: De ajuin in grove stukken snijden en samen met de fijngesneden look gedurende 10 minuten in de olijfolie bakken. De paprika van de zaden ontdoen en in stukken snijden, de wortelen en courgette in blokjes snijden en samen met de champignons (de grote halveren) in de stoofpot doen. Alle tuinkruiden toevoegen en kruiden met peper en zout. Op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten laten stoven met deksel op de pot (af en toe eens omroeren). Ondertussen de tomaten pellen, in stukken snijden en van de pitjes ontdoen. Deze bij de andere groenten voegen en nog eens 10 minuten laten verder sudderen. Nog eens goed omroeren en warm opdienen. Serveersuggestie : past uitstekend bij lamsvlees, varkensvlees of bij de barbecue
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |