_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Recept in de kijker

 

Hier wordt een recept van dichterbij bekeken,

met informatie rond de ingrediënten. 

  

  

 

 

Vergeten gerechten
uit grootmoeders keuken.
Hier kan je er één opnieuw ontdekken.


Vette darmen / Varkensdarmen
 

Recept in de kijker

BENODIGDHEDEN 

200 gr (gekookte) vette darmen, 1 ajuin, 1 eetlepel azijn, peper

BEREIDING

De darmen in stukken snijden van 2 à 3 cm en deze in een braadpan zachtjes opwarmen.

Als er wat vet gesmolten is, de fijngesneden ajuin er door roeren, kruiden met wat peper van de molen en op een hoger vuur gedurende 5 minuten bakken.

Omroeren en dan nog enkele minuten laten verder bakken tot de darmen en ajuin hier en daar bruin kleuren (vette darmen zijn op hun best als ze licht krokant gebakken zijn).

Neem de braadpan van het vuur, roer er nu de azijn door en dien warm op.

 

Opgediend als Hoofdgerecht voor 1 persoon 

Serveersuggestie :  opdienen met bruin brood

 

   

 

 

 
Overzicht van vorige informatie  
  

 

 

Kaas

     Comté   

 

 

     Parmesan   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
ALFABETISCH  overzicht  van  alle  RECEPTEN
  

 

 Mijn nieuwste Recept

  

 Creatie van de Maand

 

 Nuttige TIPS in de Keuken


Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina