_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Menu .. Gerecht .... Recept ...... Koken voor één persoon


Een dagschotel voor 1 persoon
ontstaat simpelweg met wat inspiratie,
enkele restjes, een beetje tijd en veel durf.

   

  
*   Een klein hapje vooraf doet wonderen   *
  

   Een klein hapje vooraf, ideaal om een restje van gisteren te verwerken,
en je brengt meteen wat meer variatie in uw menu.
Een klein voorgerechtje, het geeft je de kans om eens iets nieuw uit te proberen,
ideaal om wat meer smaak en kleur in uw menu te brengen.

      

Hieronder vindt je enkele foto's die je kunnen helpen voor nieuwe ideeën


ENKELE HAPJES
  

Een eenvoudig bordje met hapjes,
geroosterd brood, kaas en zaadjesmosterd,
paté met een stukje augurk.


EEN SPECIALLEKE
  

Voordeel van koken voor jou alleen:
je kan eens iets klaarmaken dat anderen niet lusten,
zoals toast met gebakken varkenshersentjes.


EENVOUDIG HAPJESBORD
  

Een bord met hapjes, zo eenvoudig kan het zijn,
blokjes paté, salami, kaas en een beetje mosterd,
of gewoon blokjes van wat je in huis hebt.


HANDIG IN DE DIEPVRIES
  

Het is praktisch als je in de diepvries een paar kleinigheden hebt als voorafje: voorbeeld rauwe scampi, kaaskroketje, garnaalkroketje, ...


ELEKTRISCHE GRILLPLAAT
  

Een elektrische grillplaat is zeer handig voor een tapa,
een klein voorgerechtje, hier kikkerbilletjes met look,
en zorg dat je het hoofdgerecht hier ook kunt op bakken,
dan heb je nog weinig potten en pannen nodig.


VRIJE COMBINATIE
  

Laat je inspiratie maar de vrije loop,
hier een teppanyaki van gepelde scampi,
met spekblokjes, look, chilipeper en sojasaus
of voorbeeld scampi zoet-zuur.


VLUG GERECHTJE
  

Met een geitenkaasje heb je vlug een klein gerechtje,
in een spekjasje steken en warm opdienen,
op een stukje brood met honing en tijm in de oven
of zoals hier op toast met witloofsalade


SIMPELE HAPJES
  

Simpele hapjes met een schijfje komkommer
(belegd met ... heel veel lekkere combinaties)
en een belegd schijfje gekookte aardappel
(heel lekker met vis, krab, garnaal, ...)


TIP
  

Smakelijk !


TIP
  

Smakelijk !

   

Foto's.JPG (16172 bytes)

 

  
   Terug naar overzicht "Koken voor 1 persoon"
  

 

      

  
Meer ideeën, recepten en menu's vind je in volgende rubrieken
     

KOKEN elke dag

MENU voor een dagschotel

KOKEN met restjes

RECEPTEN met restjes

EENVOUDIGE BEREIDINGEN dagelijks koken

 

   
ALFABETISCH  overzicht  van  alle  RECEPTEN
   

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina